Ingredients and method of cookery
1 garlic clove
30g soft butter
1 > Set the oven at 180oC
Prepare gratin dish. Cut garlic clove and rube inside of the dish. Now butter the base and halfway up sides of the dish.
750g desiree potatoes
500ml milk
1 pinch of salt, pepper and fresh grated nutmeg
2 > Peel potatoes and slice ona mandolin 2-3 mm thick.
Bring the milk to the boiling, seasoning and blanch the potatoes slices. Simmer the milk with potatoes for 10 min or until slightly tender. Drain and set aside the milk.
300ml of cream
3 > Bring the cream to a boil and return the potatoes, simmer for another 5 min. Taste for seasoning and correct if is necessary with salt, pepper and nutmeg.
Strain the cream mixture, set aside and checking the seasoning again.
100g grated Gruyere cheese
25g butter in cubes
4 > Spoon the potatoes and cream mixture into the prepared gratin dish in a uniform manner, sprinkle with grated cheese, cubes of butter and place into the oven and cook .
Check the potatoes every 5-10 minutes. Clean the side of the dish with a wet paper towel. Continue to bake until is golden brown.
Ingredientes e modo de culinária
1 dente de alho
30g de manteiga macia
1> Ajustar o forno na 180oC
Prepare a forma de gratinar. Corte o dente de alho e rube dentro do prato. Agora passe de manteiga até a metade ldos lados do prato.
750g de batatas desiree
500ml de leite
1 pitada de sal, pimenta e noz-moscada ralada fresca
2> Descasque as batatas e fatie 2-3 mm de espessura.
Leve o leite a fervevura, tempere e escalde as fatias de batatas. Cozinhe o leite com as batatas por 10 minutos. Escorra e reserve.
300ml de creme de leite
3> Coloque o creme de leite a ferver e volte as batatas, cozinhe por mais 5 min. Experimente o tempero e corrija se for necessário, com sal, pimenta e noz-moscada.
Escorra novamente e experimente o tempero.
Queijo Gruyere ralado 100g
25g de manteiga em cubos
4> Coloque a batata e a mistura de creme no prato gratinado preparado de uma maneira uniforme, polvilhe com queijo ralado, cubos de manteiga, coloque no forno e cozinhe.
Verifique as batatas a cada 5-10 minutos. Limpe o lado do prato com papel toalha molhada. Continue a assar até que esteja dourado.
vou experimentar essa receita deve ser delicioso!
ResponderExcluirBoa receita Chef! Taí, gostei. Já está gravada no meu HD gastronômico....rsrsrsr.
ResponderExcluirAproveito pra lhe convidar a visitar meu blog: http://kibe-cozinhandocomamigos.blogspot.com/
e conhecer um pouco de meu trabalho.
Ah! Já sou seu seguidor.
Bom apetite!
Chef Luiz
que lindo!!!! deve ficar uma delicia!
ResponderExcluirMuito show, facil e classico!!! Uma verdadeira delicia!!!
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